De Rode Duivels... Van sporting Brugske-Op
Scénario : GOSSELIN
Dessin : DE MARCK

Série : De Rode Duivels... Van sporting Brugske-Op
Nb de tomes parus : 2
Tome : 1
Catégorie(s) : Humour,Sport

ISBN : 978-2-87265-593-9
EAN : 9-7828-7265-593-9
NUART : 54-0646-7

Nombre de pages : 48
Format : 22.5x29.8cm gekartonneerd
PVP : 13 €
Date de parution : 15/10/2013


NIEUWE REEKS !

 

Wanneer men over de Rode Duivels spreekt heeft men het helaas nooit over het veel oudere en landelijke voetbalploegje van Sporting Brugske-Op! Nochtans zeker zo bekend als de nationale ploeg, nou ja, vooral dan in de gemeente Brugske-Op. Het is een ploegje van rechtsvoetige voetballers met twee linkerbenen, waarvan de enige wekelijkse ambitie is om met minder dan 10 tegengoals de match af te sluiten! Zij staan dan ook niet voor niets allerlaatste van de laagste provinciale reeks !

Maar dat belet hen niet een hecht ploegje te zijn, met een alomtegenwoordige voorzitter, een sponsor die voor ‘zekerheid’ zorgt en een gezellige cafetaria, het geheel overgoten met een dik humoristisch sausje !

‘De Rode Duivels …van Sporting Brugske-Op’, gerealiseerd in samenwerking met de KBVB, is een pretentieloze strip, overladen met korte surrealistische grappen, meestal komende uit een leuke en onverwachte hoek, rond het wereldje van een kleine voetbalclub uit provinciale, waar een lege kassa, de nakende pensenkermis of en de wekelijkse match van het jaar, de dagelijkse gespreksonderwerpen zijn.

Natuurlijk, karikaturaal in beeld gebracht, maar soms oh zo dicht bij de werkelijkheid…

Kortom, « sporters » die zich weren als duivels in de hel van 5de provinciale!


Planche de  - De Rode Duivels... Van sporting Brugske-Op 1 Planche de  - De Rode Duivels... Van sporting Brugske-Op 1 Planche de  - De Rode Duivels... Van sporting Brugske-Op 1 Planche de  - De Rode Duivels... Van sporting Brugske-Op 1
Découvrez l'autre album de cette série :
De Rode Duivels... Van sporting Brugske-Op
Retrouvez-nous sur Suivez nous sur Facebook